Wouwermanstraat 7 -Prinses Marijkeschool_1024

Abraham van Beyerenstraat 1c (Nieuwbouw voor Wouwermanstraat 7) 2525 TA Den Haag

Adresgegevens

Abraham van Beyerenstraat 1c (Nieuwbouw voor Wouwermanstraat 7)
Den Haag 2525 TA

Dit gebouw op de kaart

Geschiedenis van het gebouw

2009 Nieuwbouw aan de Abraham van Beyerenstraat 1c/ Wouwermansstraat 7 (hoek Hoefkade) van een dubbele basisschool op de plaats van twee oude scholen naar ontwerp van Faro architecten. die ook de aangrenzende Beatrixschool heeft ontworpen. De twee scholen hebben meerdere eigen ingangen, en een aparte ingang voor gymzalen die ook door derden wordt gebruikt buiten schooltijd. De gevels worden bepaald door robuust metselwerk, gelardeerd met poorten en echte schoolramen. De allerjongsten hebben afgezonderde en afsluitbare kleine pleintjes. Op het school­plein staat een grote boom want op een school­plein hoort een boom. Beide scholen hebben een grote hal.

Aannemer Hurks en Van der Linden uit Sint Michielsgestel realiseert de bouw. De gevels zijn opgebouwd uit levendig metselwerk in de kleuren zwart en rood. Het gebouw telt 16 leslokalen, 2 speellokalen en 1 gymzaal. Er zijn ook twee voorscholen in het complex, ruimten voor sportverenigingen, de Ghanese kerk, volwasseneneducatie en een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners.

Architecten
Faro Architecten is in 1988 begonnen door de samenwerking tussen de architecten Hugo de Clerq en Jurgen van der Ploeg, iets later sluit Pieter Weijnen aan. Na deelname aan een prijsvraag in Granada besluiten zij verder te gaan in 1 bureau dat Faro wordt genoemd. Sinds 1997 is het bureau gevestigd inhet landgoed Olmenhorst in Lisserbroek en in 2008 is een 2e vestiging geopend in Oeken. In de projecten staat de communicatie met de gebruikers en hun wensen centraal.

Bronnen

Haagse scholen. Schoolgebouwen door de jaren heen. Gemeente Den Haag. Dienst OCW afd. Vastgoed. Centrum. Schildersbuurt-West.
Foto
in de kop Jeroen Musch.

Andere media

Laatst bijgewerkt 5 februari 2016

Website door Picturae