g02-steenwijklaan30-piramide-1603-FotoMR-2016-1m

Steenwijklaan 30 2541 RL Den Haag

Adresgegevens

Steenwijklaan 30
Den Haag 2541 RL

Scholen in dit gebouw

Dit gebouw op de kaart

Geschiedenis van het gebouw

2013 Het bestuur van de Stichting De Haagse Scholen geeft opdracht aan Architectuurstudio Dp6 om een nieuw gebouw te ontwerpen voor het Piramide College en het Viertaal College. Bij de aanbesteding op 9 april wordt het werk gegund aan Waal te Vlaardingen voor 3.530.000 euro. Het gebouw van De Piramide wordt geschikt gemaakt voor kinderen met een lichamelijke beperking en/of langdurig zieke kinderen en het gebouw voor het Viertaal College voor leerlingen met gehoorbeperkingen of problemen met spraak en taal. Het nieuwe schoolgebouw voor twee VSO-scholen wordt gebouwd aan de Steenwijklaan in Den Haag, op een prachtige rustige plek, aan de zuidwest- en noordwestzijde omgeven door water en aan de zuid-oostzijde begrensd door sportvelden.

2016 Het langwerpige gebouw opgetrokken uit lichtgele bakstenen bestaat uit twee bouwlagen met grote ramen. De ruimtes van het Piramide College liggen op de begane grond in verband met optimale toegankelijkheid voor leerlingen met lichamelijke beperkingen. De ruimten van het Piramide College zijn ontsloten door geluidwerende en licht bedienbare schuifdeuren. In het gebouw is een extra grote lift geplaatst. Er is voorzien in UV-werende beglazing. In de verkeersruimten en de kleedruimte is ruimte voor het stallen van mobiel instrumentarium en sportrolstoelen. De receptie van het gebouw zal worden bemand door leerlingen van de Piramide, hierdoor kunnen zij onderwijs in een praktijksetting krijgen. Ook in het aansluitende lokaal voor kantoorpraktijk en de bijbehorende repro wordt door leerlingen echt gewerkt. Er zijn tevens een gymzaal en therapieruimte voor Sophia Revalidatie.
De groepsruimten van het VierTaal College liggen op de verdieping, zodat de leerlingen met een beperking op het gebied van spraak, taal, auditieve verwerking en gehoor een eigen, wat meer besloten en prikkelarme wereld hebben.
De scholen delen de aula en een aantal praktijklokalen, waarvan het merendeel op de begane grond en een aantal op de verdieping liggen. Het dak wordt van de begane grond over de verdieping getrokken, waardoor de gemeenschappelijke aula een mooie hoge en lichte ruimte wordt. Leerlingen met autisme kunnen in de nisjes in de lagere ruimten van de aula hun eigen, rustige plek vinden.

2017 Het Viertaal College en het Piramide College betrekken op 10 januari het nieuwe schoolgebouw.

Gebruikers
Piramide College (2017 - )
VierTaal College (2017 - )

Architecten
Dp6 Architectuurstudio is opgericht in 1999 en gevestigd te Delft.

Bronnen
Website van de scholen en van de aannemer

Andere media

Laatst bijgewerkt 6 juli 2017

Website door Picturae