Abraham van Beyerenstraat 56-ShriVishnu3-1024

Abraham van Beyerenstraat 56 (nieuwbouw) 2525 TH

Adresgegevens

Abraham van Beyerenstraat 56 (nieuwbouw)
2525 TH

Scholen in dit gebouw

Dit gebouw op de kaart

Geschiedenis van het gebouw

Bouwgeschiedenis

2004 De oude schoolgebouwen van de Laurentius- en de Joannesschool op het terrein van de Abraham van Beyerenstraat 56 en 58 zijn afgebroken. 
In opdracht van de Stichting Hindoe Onderwijs in Nederland ontwerpt Architect Ashok Bhalotra van Kuiper Compagnons een nieuw gebouw voor de Shri Visnuschool op dezelfde plaats. In het ontwerp heeft hij op eigen wijze veel symbolen gebruikt uit de Vedische geschriften, de boeken waarin de hoofdgedachten van het Hindoeïsme staan. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de ingang waarbij de twee pilaren negen verschillende kleuren hebben. De plattegrond is geinspireerd op de vorm van een lotusbloem. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een gymnastiekzaal die iets verdiept ligt, met daaromheen drie speellokalen met ronde wanden. Deze lokalen kunnen desgewenst tot 1 grote ruimte veranderd worden en kunnen zo dienst doen als aula of buitenschoolse activiteiten. Op het dak van de gymzaal is een buitenruimte geraliseerd voor spel en ontspanning.
Aannemer Elion & Pajkrt uit Rijswijk voert het werk uit voor 4.420.000 euro.
Het gebouw heeft drie bouwlagen en omvat 25 klaslokalen, 2 speellokalen en een gymnastiekzaal.

Gebruikers2004 Het gebouw wordt in gebruik genomen door de Shri Vishnuschool met ruim 500 leerlingen.

Architect

Ashok Bhalotra (1943) Na zijn studie in India op het gebied van architectuur en stedenbouw is hij werkzaam geweest in India en Koeweit. Vervolgens werkt hij vier jaar in Parijs bij Woods & Candalis en bij Anatole Kopp.Sinds 1971 is hij verbonden aan Kuiper Compagnons, een bureau voor Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Architectuur en Landschap in Rotterdam. Naast projecten in Nederland heeft hij ook plannen ontwikkeld in het buitenland. Hij is met name bekend geworden door Kattenbroek, een woonwijk van ruim 5.000 woningen in het noorden van Amersfoort. Verder heeft hij in onder andere 1998 de nieuwbouwwijk Skoatterwald ontworpen aan de oostkant van Heerenveen en de wijk Stad van de Zon in Heerhugowaard.

Bronnen

Haagse scholen. Schoolgebouwen door de jaren. Gemeente Den Haag. Dienst OCW afdeling Vastgoed. 2011. Centrum.

Andere media

Laatst bijgewerkt 20 januari 2016

Website door Picturae