De website

Haagsescholen is een website van het Haags Gemeentearchief. Er zijn klassenfoto's, waarbij vaak de namen van de leerlingen staan. Er zijn schoolpagina's met daarop de geschiedenis van een school in grote lijnen, publikaties over de school en herinneringen aan de school, geplaatst door bezoekers van de site. Tenslotte zijn er gebouwenpagina's. Die zijn geheel gewijd aan het gebouw, de geschiedenis ervan en foto's van het gebouw. Op die pagina vind je ook een link naar de scholen die gebruik hebben gemaakt van dat gebouw; veel gebouwen hebben als huisvesting gediend voor diverse scholen.

 

De foto's

Op deze site vindt u klassenfoto's van scholen uit Den Haag en omgeving. De foto's komen voor een deel uit de collecties van het Haags Gemeentearchief, maar er zijn ook veel foto's die bezoekers van de website hebben ingestuurd en foto's die scholen hebben uitgeleend aan het archief om ze op deze site te plaatsen.

Alle hier getoonde foto's zijn - gratis - te downloaden door door te klikken op de link rechtsonder de foto's.

Iedereen kan meehelpen om de foto's te beschrijven. Wanneer u bent ingelogd, kunt u dit doen door gebruik te maken van de beschrijftool.

 

De schoolpagina's: Geschiedenis van en bronnen over de schoolinstelling.

Op iedere schoolpagina is van alles te lezen over de geschiedenis van de school en er wordt ook informatie gegeven over materiaal dat bij het gemeentearchief beschikbaar is over die scholen. Soms zijn dat archieven, boeken, kranten- en tijdschriftenartikelen, filmmateriaal en last but not least: klassenfoto's en andere foto's.

 

De gebouwenpagina's: Geschiedenis van en bronnen over het gebouw.

Op deze pagina's vindt u de ligging van de school op een plattegrond, de geschiedenis (hoe oud is het gebouw, wie was de architect etc.). Hier vindt u ook - indien beschikbaar - interieur- en exterieurfoto's.

U kunt over deze website corresponderen via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Webmaster is Frans van Rooijen, die u kunt bereiken op telefoonnummer 070-3537019 of 3537013.

 

 

 

Website door Picturae