De 5 mooiste trekking bestemmingen in Afrika

Jij wilt wandelen in Afrika? Het continent is natuurlijk bekend vanwege de legio mogelijkheden voor safari en als je het over wandelen en klimmen hebt, dan denk je meteen aan Kilimanjaro beklimmen natuurlijk. Er is echter veel meer te doen in Afrika en dat in landen die je niet meteen zou verwachten. In deze blog post presenteren wij van Bookatrekking.com de vijf beste bestemmingen voor een trektocht in Afrika. 

  1. Mount Kenya

Vergeet even de Kilimanjaro, er is nog een dak van Afrika en dat is Mount Kenya in, jawel, Kenya. Pakweg drie miljoen jaar geleden werd ditmassief gevormd door de opening van het Oost-Afrikaanse rift. Je kun hier duizenden soorten flora en fauna vinden dankzij de vruchtbare vulkanische grond.In de directe omgeving van hde berg vind je vier verschillende volkeren: de Kikuyu, de Embu, de Ameru en de Maasai. Samen met het wildlife wat je in de regio vindt, is Mount Kenya een droombestemming voor trektochten en beklimmingen. 

  1. Mount Toubkal 

Als we dan toch al over andere daken van Afrika hebben. Mount Toubkal in Marokko is met 4.167 meter het dak van Noordelijk Afrika. Het mooie aan deze top is dat die relatief eenvoudig per voet te bereiken is. Je hebt hier geen klim evaring voor nodig.  Dit maakt “Jbel Toubkal” perfect voor trekking expedities. Omdat de berg relatief dicht bij de stad Marrakesch ligt, is de toegang eenvoudig en kunnen trekkingtochten in één weekend worden gedaan.

  1. Ethiopië 

Niet het eerste het beste land waar je aan zult denken als het om wandelen en trekochten gaat, maar geloof ons. Ethiopië is een onontdekte parel als het gaat om hiken en trektochten. De Ethiopische Hooglanden zijn de grootste aaneengesloten bergketens in Afrika en het land is de thuisbasis van de Bale Mountains, de Simien Mountains, en de Danakil Depressie, ook wel bekend als de Afar Triangle. Deze drie hoogtepunten van het land maken geweldige wandel- en trekkingtochten mogelijk. 

  1. Mount Meru

Als je het kleine broertje bent, valt het niet altijd mee om in de spotlights te komen. Daar kan Mount Meru, het kleine broertje van Mount Kilimanjaro, over mee praten. Deze berg, slechts 70 kilometer van de Kilimanjaro verwijderd en ligt in het Arusha Nationaal Park. Met een hoogte van 4.566 m is Mount Meru de op een na hoogste berg van Tanzania en de op drie na hoogste berg van Afrika. De slapende vulkaan wordt vaak gecombineerd met het beklimmen van de Kilimanjaro. Een goede warming-up die accclimisatie op de Kili vereenvoudigt. Wat de meeste mensen niet weten is dat Mount Meru, hoewel het een geweldige opwarming is voor Kili, een prachtige trek op zich is! Niet alleen zijn er veel minder hikers op deze paden dan de Kilimanjaro, maar het heeft ook een overvloed aan wilde dieren. En hoewel velen het bij de Kili wel verwachten, is dat daar niet het geval. 

  1. Kilimanjaro 

We kunnen er natuurlijk niet om heen en we gaan het ook zeker niet links laten liggen. Het dak van Afrika. Aan de voet vind je giraffes, leeuwen en olifanten en op de top vind je sneeuw. De Kilimanjaro, de bekendste berg van de wereld. Als kind zag je hem in de achtergrond van de Leeuwenkoning en sindsdien wil al je de Kilimanjaro beklimmen.De populairste route is de Machame, beter bekend als de Whisky Route. Deze trek duurt 6 of 7 dagen en is bekend voor de bijzondere uitzichten. Zowel de Marangu, de Machame, de Rongai, de Shira, de Lemosho en de Umbwe route richting Uhuru Peak trekken door verschillende klimaatzones naar de sneeuw. Ja, de Kilimanjaro hoort ook in het lijstje van de beste trekkings van Afrika thuis. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *