Project sustainability: Duurzaamheid binnen bedlinnen

Voor ons schoolproject hebben wij een korte evaluatie gehouden over de beschikbaarheid biologische dekbedovertrekken. Na een lange tijd zoeken kwamen wij op de website van Schering & Inslag.

Het proces

Een bedrijf dat 100% biologische katoen haalt uit India. Het klimaat in India is perfect voor het verbouwen van kwalitatieve en duurzame katoen. Ze gebruiken geen pesticiden, insecticiden en andere chemicaliën. De katoengarens worden in Portugal geweven. Portugal staat bekend om hun sterke katoenindustrie. Zij weven en verven vervolgens de garens tot stof.  Hierna volgen er nog een aantal handelingen om tot een hoogwaardig eindproduct te komen. Wij hebben dit eindproduct: een dekbedovertek wit ook zelf geevalueerd en zijn super enthousiast. Wij vinden dit dan ook een goed voorbeeld voor het verduurzamen van producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *