Nieuwe uitdagingen vinden op werkgebied

We willen het allemaal; een leuke baan, leuke collega’s, goed salaris en werken aan onze carrière. Helaas is het niet altijd even makkelijk om dat allemaal te vinden. Een van de grootste punten wat men vaak mist in hun baan is uitdaging. Werk verrichten wat je niet veel energie kost, kan je vaak meer stress opleveren. We willen allemaal verschillende uitdagingen aangaan en kijken of we dit keer op keer weer goed kunnen uitvoeren. Werk je al een tijdje en merk je dat je hier last van hebt? Laten we eens kijken hoe we nieuwe uitdagingen kunnen vinden. 

  1. Je eigen functie uitbreiden

Merk je dat je binnen je eigen functie uitdagingen mist? Schrijf op wat je precies mist en wat je anders wilt zien. Wat voor dingen zou je erbij willen en kunnen doen? Ga vervolgens met je manager in gesprek en kijk hoe je je huidige functie kunt uitbreiden. Op deze manier ben je bezig met een nieuw traject, wat weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Wie weet kun je ooit sturing geven aan een geheel nieuw team! 

  1. In gesprek met anderen

Uitdaging is voor iedereen anders. Dat wat jij makkelijk en eentonig werk vindt, vindt de ander weer heel normaal en ziet geen uitdagingen. Ga daarom in gesprek met je collega’s. Hoe vinden zij uitdagingen, vinden zij werken zonder uitdagingen ook leuk, wat kan anders en hoe kun je het voor elkaar nog leuker maken? Het zijn allerlei vraagstukken die je kunt beantwoorden aan elkaar. Daarbij leer je ook een hoop van je collega’s en kan er op deze manier weer een nieuwe functie of taak uit ontstaan wat op de lange termijn een uitdaging geeft. 

  1. Een totaal andere functie aannemen

In sommige gevallen kun je ook iets totaal anders doen. Heb je bijvoorbeeld altijd al loopbaancoach worden? Dan kun je hier een cursus of opleiding voor volgen. Een nieuwe functie is altijd een nieuwe uitdaging en iets doen wat je altijd al hebt willen doen laat je creativiteit de vrije loop. Zo kun je keer op keer weer uitdagingen tegenkomen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je plezier vindt in je werk. Je vindt je collega’s leuk, je kunt groeien en ziet groeimogelijkheden binnen het bedrijf en de wil is er. Zo kun je ook ergens werken waar genoeg uitdagingen zijn, maar vind je het nog steeds niet leuk. Dan komen er weer andere problemen bij kijken en deze wil je voorkomen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *