Balans tussen werken en studeren

Vind jij het lastig om een goede balans te vinden tussen werken en studeren? Heb jij last van studiestress, dyslexie, faalangst, uitstelgedrag of verminderde motivatie? Of vallen je cijfers tegen terwijl je zo je best doet? Mogelijk is een studiecoach dan iets voor jou!

Een studiecoach kan jou helpen bij:

  • Slimmer en effectiever studeren en leren middels allerlei tips en strategieën
  • Het maken van een goede planning om gestructureerd te studeren
  • Effectiever omgaan met je tijd (werk en privé)
  • Verschillende academische (studie)vaardigheden zoals het schrijven van verslagen

Begeleidingsplan

Een goede studiecoach zorgt altijd voor een op maat gemaakte begeleidingsplan, zodat je gestructureerd aan de slag gaat. Het begeleidingsplan is gebaseerd op een goede intake, waarbij duidelijk wordt met welke specifieke zaken jij tijdens je studie moeite ervaart. Wellicht heb jij vooral  last van perfectionisme en ervaar je daardoor veel moeite met het schrijven en je eigen functioneren. Of misschien heb jij juist veel last van je dyslexie waardoor je het lastig vindt om verslagen te schrijven en gestructureerd te studeren. Iemand anders kan weer vooral moeite hebben met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, dus het is belangrijk om dit vooraf goed in kaart te hebben gebracht. 

In een persoonlijk begeleidingsplan focust de studiecoach zich op de begeleiding van de studie en  het leren zelf, maar er is ook voldoende ruimte om de juiste studievaardigheden aan te leren. Een studiecoach leert jou dus om slim te studeren, waardoor je jouw studie sneller kunt afronden en ook betere resultaten zal boeken. Het zorgt ook voor rust en minder studiestress. 

Gelukkig staan ook steeds meer bedrijven open voor een studiecoach voor studerende werknemers. In veel CAO’s is er een opleidingsbudget beschikbaar, waarbij deze veelal kan worden ingezet om een professionele studiecoach in te huren. Dit is ook vaak mogelijk in de avonduren en weekenden, zodat je flexibel kunt werken aan jouw studievaardigheden. Overleg even met de HR afdeling of er mogelijkheden hiervoor zijn. En mocht je het niet vergoed krijgen; een studiecoach is een mooie investering in de toekomst! Benieuwd naar directe mogelijkheden? Bekijk dan eens de website van Topscriptie.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *