Dit is waarom er vaker gekozen moet worden voor een natuurlijke speeltuin!

Als we kijken naar een bepaalde problematiek van de afgelopen jaren is het wel dat kinderen tegenwoordig steeds vaker binnen zitten. Het lijkt bijna normaal te worden dat kinderen online met elkaar communiceren en zaken als lichaamstaal helemaal verleden tijd zijn. Die technologische ontwikkelingen brengen een boel goede dingen met zich mee, maar laten het buiten spelen zo langzamerhand wel wat verdwijnen. Is er dan iets wat we hiertegen kunnen doen? Natuurlijk! In dit blog lees je precies wat we samen moeten gaan doen om de jeugd weer een beetje naar buiten te sturen door ze te laten genieten van de voordelen van een natuurlijke speeltuin!

Op naar buiten!

Dat de buitenlucht er ’s avonds voor zorgt dat je vermoeider bent dan na een dag achter een televisie gezeten te hebben, zegt eigenlijk al genoeg. Het is goed voor ons als mensen om buiten te zijn en een boel zuurstof binnen te krijgen. Daarnaast zijn zaken als vitamine D die we van een schijnend zonnetje binnenkrijgen, essentieel voor ons lichaam. Het buitenleven is voor kinderen in de meeste gevallen nog belangrijker dan bij volwassenen. Zo is het goed dat kinderen hun energie overdag kwijt kunnen en kunnen leren van alle avonturen die ze buiten beleven. Door een natuurlijke speeltuin te plaatsen in de omgeving van kinderen, zijn kinderen voortaan in staat om te ravotten, klauteren en bovenal te leren van het buitenleven ze kan brengen!

Elke dag weer een avontuur

Dat een natuurlijke speeltuin gelijk staat aan avontuur is voor veel mensen wel duidelijk. Doordat een natuurlijke speeltuin alleen maar natuurlijke elementen als touw en hout bevat, komen kinderen tot de conclusie wat bepaalde natuurlijke factoren voor invloed hebben op hun leven. Zo is het best goed als ze leren zich eens te moeten verzetten tegen bepaalde krachten. Voor zowel de cognitieve- als de fysieke ontwikkeling van kinderen is het heel erg goed dat ze wat vaker naar buiten gaan en hier dan ook bijpassende avonturen beleven. Op naar meer natuurlijke speeltuinen dus!

Advies over natuurlijke speeltuinen

Als je met wat vragen of opmerkingen blijft zitten omtrent een natuurlijke speeltuin, is het handig om eens een kijkje te nemen bij Yalp. Dit bedrijf heeft een ruime ervaring in deze branche en kan jou op al je vragen van een passend antwoord voorzien!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *